Medlemmer af Kongelundens Rideklub skal til enhver tid overholde nedenstående ordensreglement. Spørgsmål hertil kan stilles til bestyrelsen på: Bestyrelsen@kongelunden.com
Sidst opdateret af bestyrelsen: April 2025
Det forventes, at alle KRKs medlemmer, agerer med afsæt i nedenstående værdier:
Klubben er til for dens medlemmer og det er derfor altafgørende, at vi sammen passer godt på fællesskabet og sikrer, at vores ridning og væremåde i KRK bidrager positivt til en god klubånd. Det er derfor vigtigt, at vi alle holder en god tone over for hinanden både fysisk og online.
KRKs medlemmer skal til enhver tid overholde det gældende ordensreglement. Såfremt ét medlem oplever, at et andet medlem bryder en regel er det i god klubånd venligt at vejlede ham/hende, således, at alle medlemmer lærer alle klubbens regler. Såfremt ét medlem gentagende gange bryder en eller flere regler, bør bestyrelsen gøres opmærksom herpå. Bestyrelsen har gjort sit bedste for at lave et ordensreglement, der afspejler den kultur og orden som medlemmerne ønsker i klubben.
1. Ordensreglementet generelt:
1.1. Ordensreglementet gælder overalt på klubbens område, hvor intet andet er anført.
1.2. Alle klubbens medlemmer og besøgende skal overholde klubbens ordensreglement.
1.3. Klubbens bestyrelse er bemyndiget til, i særlige tilfælde, at dispensere fra ordensreglerne, i form af tilladelser eller forbud. Anvisninger fra bestyrelsen skal altid følges ubetinget. Bestyrelsen kan i øvrigt til enhver tid opstille specielle regler, hvor det skønnes hensigtsmæssigt.
1.4. Spørgsmål, tvivlstilfælde eller klager ang. ordensreglementet kan sendes skriftligt til klubbens bestyrelse, hvis fortolkninger og afgørelser er gældende. Anonyme klager vil ikke blive behandlet.
1.5. Bestyrelsen har bemyndigelse til at udstikke sanktioner enten som mundtlig eller skriftlig advarsel, karantæne eller bortvisning, hvis medlemmer ikke overholder ordensreglementet.
2. Sikkerhedsregler:
2.1. Alle skal altid bære fastspændt sikkerhedsgodkendt ridehjelm, når de sidder på en hest/pony.
2.2. Alle under 12 år, skal altid være under opsyn af en voksen, når de rider i klubben.
2.3. Der skal ved springning i klubben altid være en voksen over 18 år til stede på jorden uden hest.
2.4. Alle ryttere under 15 år skal ved springning og løsspring være under opsyn af en voksen. Undervisere skal ikke påtage sig rollen som voksen.
2.5. Alle ryttere under 18 år skal bære godkendt sikkerhedsvest ved springning.
Det anbefales også, at ryttere over 18 år bærer sikkerhedsvest ved springning.
2.6. Der skal ved ridning og håndtering af hest/pony bæres sikkerhedsmæssigt korrekt fodtøj (dvs. lukkede sko/støvler og ved ridning med stigbøjler en lille hæl).
2.7. Hesten/ponyen skal ved ridning altid bære trense. Ønsker man at ride med cordeo skal hesten samtidig bære trense. Når heste trækkes, skal de ligeledes være i trense eller grime og træktov.
2.8. Der må rides med headset i det ene øre, men ikke i begge.
2.9. Når der rides ind igennem portene til begge ridehuse skal porten være helt oppe for, at sikre rytter ikke kommer i klemme mellem hest/pony og porten.
2.10. Du skal altid have fat i din hest (medmindre den er løs i rotunden eller det lille ridehus), men du skal også altid let kunne slippe din hest, hvis det bliver nødvendigt.
2.11. Alt ridning på klubbens område skal være kontrolleret og der skal tages hensyn til dine klubkammerater.
2.12. Der findes en førstehjælpskasse ved dommertårnet i det store ridehus. Der skal ringes 112, såfremt en person er kommet alvorligt til skade og der er tvivl om dennes tilstand. I tilfælde af, at der tilkaldes en ambulance, bør denne i telefonen opfordres til at slukke en eventuel sirene, når den nærmer sig, så der ikke opstår flere ulykker.
2.13. Såfremt du oplever brand på klubbens område, så kontakt brandvæsenet på 112. Orientér straks andre på området om, at der er brand. Derefter skal bestyrelsen orienteres.
2.14. Vi opfordrer til nærvær med hesten, derfor henstiller vi til, at man ikke er på telefonen, når man rider. Det skaber utryghed og uopmærksomhed. Korte nødvendige opkald er selvfølgelig undtaget.
Der må ikke føres samtaler på højtaler, heller ikke på barrieren.
3. Færdsel på klubbens område:
3.1. Al færdsel på klubbens område foregår på eget ansvar. Klubben hæfter ikke for tyveri eller skader, der sker på området.
3.2. Klubbens faciliteter, herunder materiel, ridehus, ridebaner, hegn etc. må ikke udsættes for unødig overlast. Skader på klubbens faciliteter skal meddeles klubbens bestyrelse.
3.3. Al ridning på klubbens område uden for ridebaner og ridehuse skal foregå i skridt.
3.4. Du skal til hver en tid være rolig og opmærksom, når du færdes på klubbens område.
3.5. Du må gerne have din hund med i klubben - den skal dog være rolig og altid i snor. Ved stævner er det dog ikke tilladt at medbringe hund.
3.6. Alle heste og ponyer i KRK skal til hver en tid behandles godt. Bid, sporer og pisk skal altid bruges hensigtsmæssigt. Hvis du oplever uhensigtsmæssig, forkert eller voldsom håndtering af heste/ponyer fra jorden eller under ridning, må du meget gerne gøre personen opmærksom på regelbruddet og desuden bør du orientere bestyrelsen herom.
3.7. Der må køres i bil langs det store ridehus på den side, der vender mod diget. Der skal dog køres langsomt og holdes god afstand til ridehuset. Hvis man har ærinder i de røde stalde, må man også gerne køre sin bil dertil ved at køre på stien langs den store bane. Der må ikke køres bil på den anden side af det store ridehus, dvs. mellem ridehuset og rotunden.
4. Benyttelse af ridehuse, ridebaner og rotunde:
4.1. Klubbens faciliteter må kun benyttes af personer med gældende medlemskab og facilitetskort. Såfremt man ikke kan fremvise gyldigt facilitetskort, vil man blive bedt om at forlade klubbens område. Alle klubbens medlemmer kan spørge andre brugere af faciliteterne om fremvisning af gældende medlemskab og facilitetskort.
4.2. De forskellige faciliteter kan bookes via bookingportalen til forskellig brug. Der linkes hertil på klubbens hjemmeside og her: https://bookingportal.com/kongelundens-rideklub
4.3. Hvis du ønsker at have en hest/pony løs må det kun foregå i rotunden eller i det lille ridehus og kun hvis ingen andre ønsker at benytte ridehuset imens – med mindre man har booket egentid i det lille ridehus. En hest/pony må aldrig være uden opsyn i/på klubbens faciliteter. Nødstop bør være aktiveret ved løs hest/pony i det lille ridehus.
4.4. Ved motionering af særligt urolige/urutinerede heste/ponyer, bør man sørge for, at det foregår uden særlig gene for andre medlemmer.
4.5. I ridehusene er der monteret en klokke, og når denne er aktiveret, skal alle ryttere ride på samme volte og skifte volte, når klokken ringer. Klokken anvendes for at gøre det sikkert at ride i ridehusene i primetime. Klokken er aktiveret på følgende tidspunkter:
I det store ridehus: mandag, onsdag og fredag kl. 16-20.
I det lille ridehus: tirsdag og torsdag kl. 16-20.
Hvis der er færre end 5 ryttere i ridehuset, og der ikke undervises, kan rytterne aftale at ignorere klokken. Det kræver dog fuld enighed. Ryttere, der får undervisning af klubbens faste undervisere, behøver ikke følge volten, men skal ride inden om de andre, så dem der følger klokken, har hovslaget.
4.6. Ryttere mødes venstre mod venstre og der skridtes hovedsageligt på hovslaget.
4.7. Der skal altid råbes: ”Åbner” inden man åbner porte til ridehusene. Porte og døre til ridehusene skal altid lukkes efter passage for at undgå udtørring af bunden.
4.8. Ridehuse/ridebaner kan lukkes og aktiviteter inddrages ved stævner og kurser. Information herom vil blive formidlet i nyhedsbrev og på facebook.
4.9. Der skal altid gives plads til frivilligt arbejde (fx harvning) i/på faciliteterne. Harvning foregår oftest mellem kl. 07:00 og 09:00 eller efter kl. 20:00, men der skal gives plads på alle tidspunkter.
4.10. I det store ridehus, er det kun tilladt at trække heste/ponyer, når der skal samles gødning. Det er tilladt at trække heste/ponyer i det lille ridehus.
4.11. Der skal altid samles gødning, inden man forlader ridehusene/ridebanerne eller rotunden (gælder ikke for tilskuere/undervisere). Det gælder også selvom ens egen hest/pony ikke har efterladt noget. Mind gerne dine klubkammerater om det, hvis de glemmer det. Når trillebørnene er fyldt, skal de tømmes på møddingen. Der skal altid tages hensyn til dem, der samler gødning og tømmer trillebøre.
4.12. Longering er kun tilladt i det lille ridehus og i rotunden. Der kan bookes tid hertil via hjemmesiden/bookingportalen. Longering uden booking er kun tilladt, hvis det ikke er til gene for andre medlemmer. De tilstedeværende skal derfor spørges. Kommer der nye ryttere i ridehuset, efter påbegyndt longering, er det tilladt at færdiggøre dette, dog maksimalt 20 min. Der må altså ikke longeres i det store ridehus eller på nogle af udendørs banerne. Det er ikke tilladt at longere tirsdag og torsdag i det lille ridehus, når der er springning.
4.13. Longering i rotunden må max vare 20 min, hvis andre gør opmærksom på, at de står i kø til rotunden. Der må kun være en pony/hest ad gangen i rotunden og det er kun tilladt at ride i rotunden, når heste skal gøres ryttervant. Ingen andre må ride i rotunden.
4.14. Ridehusplaner samt ridehusregler kan findes på hjemmesiden og i ridehusene.
5. Filmning:
5.1 Hvis man filmer på klubbens område, skal man spørge de tilstedeværende, før man aktivt filmer. Hvis der bliver sagt nej, skal det respekteres. Man filmer med egen hest i fokus.
Man har lov til at få online undervisning – til det behøves accept ikke, da optagelserne ikke bliver gemt.
6. Springning:
6.1. Springundervisning i KRK foregår tirsdag og torsdag, i det store ridehus i vinterhalvåret og fortrinsvis udenfor i sommerhalvåret. Ridehuset/springområdet er lukket for andre imens.
6.2. Opvarmning til springundervisning skal foregå, hvor undervisningen finder sted (eller på den store udendørs bane i indendørssæsonen).
6.3. Hvis man ønsker at springe på andre tidspunkter, kan det gøres således:
På den store udendørs bane: Her skal alle ridende på banen dog orienteres først, også de der rider inden for dressurhegnet således, at de kan nå at forlade banen, hvis det findes nødvendigt.
De to drænkasser med træer indikerer en sikkerhedslinje. Det betyder, at der ikke må springes på den side af træerne mod dressurhegnet, hvis der samtidig rides der. springning tirsdag og torsdag ved de faste spring undervisere er undtaget.
Vi opfordrer til, at der springes parallelt med dressurhegnet frem for mod dressurhegnet.
Der skal tages hensyn til dem, der rider undervisning på dressurbanen.
I det lille ridehus: Når der er booket tid hertil via hjemmesiden.
Husk der skal ved springning i klubben altid være en voksen til stede på jorden uden hest.
Der må ikke springes udendørs efter mørkets frembrud.
6.4. Løsspringning må kun foregå i det lille ridehus og kun ved booking af en tid hertil.
6.5. Springbomme skal altid sætte op efter brug, da de går i stykker af at ligge på jorden.
6.6. Kontrolleret bomtræning er tilladt uden en person over 18 år på jorden. Der skal tages hensyn til øvrige ryttere. Punkt 6.5 gælder også her.
7. Undervisning:
7.1. Klubben stiller en række faste undervisere til rådighed, man som medlem kan tilmelde sig hos. Som medlem kan man også booke tid til egen underviser i dressur. Det gøres på bookingportalen.
7.2. Egenundervisere i dressur, skal undervise med headset og stå bag barrieren, hvis der er andre til stede. Ved egenundervisning i dressur, skal rytteren følge klokken, hvis denne er aktiveret. Online undervisning er også egenundervisning.
7.3. Egen underviser, behøver ikke være medlem af KRK.
Ønsker man at blive registreret som egenunderviser, skal man sende en ansøgning til bestyrelsen.
7.4. Det er kun klubbens faste undervisere, der må opholde sig inde på banen, når der undervises. Ved mange ryttere på banen skal underviseren som udgangspunkt trække mod/bag barrieren af sikkerhedsmæssige årsager.
7.5. Ryttere skal vise hensyn til underviserne.
7.6. Der må kun undervises af én person ad gangen pr. ridebane/ridehus.
7.7. Underviserne er selv ansvarlige for at indberette deres indkomst til Skatteforvaltningen.
7.8. Hvis man rider undervisning hos en fast underviser, kan man indløse undervisningsfacilitetskort, som giver adgang til undervisning én gang om ugen. Det kræver at man også har medlemskab. Hvis man rider egenundervisning SKAL man have facilitetskort.
8. Booking:
8.1. Alle bookingmuligheder findes på bookingportalen, som kan ses på hjemmesiden under ”Medlemsinformation” og her: https://bookingportal.com/kongelundens-rideklub
8.2. Alle klubbens medlemmer kan booke en tid via klubbens bookingportal.
8.3. Regler for hver booking mulighed fremgår på bookingportalen.
8.4. Bookingmuligheder kan inddrages i forbindelse med stævner, kurser og lignende.
8.5. Ridehuset skal efterlades i samme stand som ved ankomst. Ved brug til fx løsspring, longering eller løs hest, skal der ryddes op, rettes huller i bunden og fjernes efterladenskaber – alt inden egentiden er slut.
9. Kørsel med hestevogn:
9.1. Der må køres med hestevogn i skridt på kørevejene i KRK.
Tidligere ordensreglement kan ses her.